Jednoduchá polévka z dýně

Suroviny:

– Dýně Hokaido (lze použít i máslovou dýni)
– Pepř
– Sůl
– Voda
– Volitelně smetana, nebo mléko, nebo kokosové mléko

Postup:

Oloupeme dýni a rozkrojíme. Lžící vydlabeme měkkou část se semínky.

Dýni vložíme do hrnce a zalijeme vodou tak, aby byla ponořená. Vaříme do měkka cca 20 minut.

Rozmixujeme tyčovým mixérem a dochutíme solí a pepřem podle chuti. Pepřem je lepší šetřit, jeho chuť se v polévce rozvine. Můžeme zjemnit smetanou, mlékem, nebo kokosovým mlékem (dodá exotický nádech).

Pro větší efekt pokapeme povrch smetanou (nebo kokosovou smetanou) a špejlí nebo vidličkou několikrát projedeme, až vznikne na povrchu zajímavý vzor.

Polévka výborně chutná s chlebem namazaným máslem.

Dobrou chuť.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *