Cukrová depilace

Orientální depilace nebo také depilace cukrovou pastou je podobná jako pomocí vosku nebo voskových pásků. Je to možnost, jak depilaci provádět doma a téměř zdarma. Stačí si podle receptu hmotu vyrobit.

Recept na hmotu, která nahradí klasický vosk:

  • 2 šálky cukru, 1/2 šálku vody, 1/2 šálku citronové šťávy (cca 1 citron)
  • bavlněné hadříky

Ingredience smícháme a zahříváme, dokud se nezačnou tvořit bublinky. Pokračujeme ve vaření, dokud směs nezhoustne (cca 20 minut po rozpuštění cukru). Když je směs dost hustá a začíná mít medovou barvu, necháme ji chladnout v zavařovací sklenici na příjemnou teplotu. Směsí potřeme kůži (třeba starým příborovým nožem – tupou stranou) ve velmi tenké vrstvě, jinak to nebude fungovat. Přiložíme hadřík (může být například kus starého prostěradla), přimačkáme rukou, aby se směs pořádně přilepila a rychle strhneme. Podobně jako s voskem – proti směru růstu chloupků. Před příštím použitím nahřejeme horkou vodou nalitou okolo sklenice nebo v mikrovlnné troubě (hlavně pozor, ať sklenice nepraskne, mám už zásobu ozkoušených sklenic, které horkou vodu přežijí). Použité hadříky pak odmočíme v teplé vodě a vypereme. Lze také použít jednorázové pásky na vosk.

 

Výhody:

– cena (suroviny vyjdou na cenu maximálně 50 Kč)

– množství: jedna várka podle receptu vystačí na dlouhou dobu

– směs, která se díky cukru nekazí, vydrží takto ve sklenici opravdu dlouho

– směs je přírodní, ekologická

– hadříky se opláchnou teplou vodou a dají se po uschnutí používat znovu

– mytí (zatímco zbylý vosk z voskových pásků se jen velmi obtížně dostává z kůže a po odstranění olejem často kůže někde lepí, tato směs se dá jednoduše omýt teplou vodou a krásně se rozpustí)


Foto: ID 95868393 | Dreamstime Stock Photos

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *