Přečteno za leden a únor 2018

Přečteno za leden a únor 2018

 

Doporučuji:

Andrzej Sapkowski – Zaklínač I. – Poslední přání

Bála jsem se, že to nebude úplně můj šálek čaje, ale bylo to super. Kniha obsahuje hromadu vtipných scén a narážek na různé věci. Třeba na pohádky jako Kráska a zvíře, nebo Sněhurka (která se v knize vtipně jmenuje Strakuše). Moc se mi líbila ve formě audioknihy, která je doplněna i hudbou, zvuky boje a podobně.

 

Detektivky

  

Neviditelný strážce, Konec vosí sezóny a Všude kolem černý les

Z těchto tří detektivek mě nejvíc zaujala ta, která má nejošklivější obálku. Schválně hádejte která. Podle mě je to Všude kolem černý les. Od začátku mě to vtáhlo. Hodně rozebrané vztahy a pocity, ale poutavým způsobem. Přestože to začíná od konce, člověk prostě chce vědět, jak to všechno bylo. Je to hodně vztahové a postavy vzpomínají na svoji minulost, takže kdo tohle nemá rád, tuto knihu neocení. Zbylé dvě detektivky Neviditelný strážce a Konec vosí sezóny byly také dobře napsané, ale chybělo tam pořádné napětí. Byla to spíš klidnější detektivní četba s větším důrazem na vyšetřování policie.

 

Rutger Bregman – Utopie pro realisty

Tato kniha je populárně naučná a pojednává o tématech jako nepodmíněný základní příjem pro všechny, nebo otevřené hranice. Pokud vás trochu zajímá politika (a to by měla!) a hlavně politika budoucnosti, tak toto je kniha pro vás.

 

Ostatní:

Gogo Kluk z internetu

No, čekala jsem knihu která mě pobaví před spaním, ale bohužel se nepovedlo. “Obsah nic moc” zezadu na obálce nebyl jen vtip. Každá druhá stránka je obrázek z fotobanky a zbytek jakási slohovka o tom, jak měl nejdřív tolik a pak zas tolik odběratel (jako by to byla ta nejdůležitější věc). Předlouhé obhajování toho, že si tím vydělává a kolik peněz a času ho to stojí. Nuda. Vyhozených 100 korun ve slevě. Špatný překlad a korekce, byl tam překlep, divná slova nesedící do češtiny. Kniha vypadá vizuálně pěkně a to je vše.

 

Diana Fey – Deník bulimičky

Jde o autobiografii a je to hrozné sledovat, jak se vyvíjí tato porucha po deset let bez léčení. Hon za krásou, který totálně zničí zdraví. Možná rozsahem by to mohlo být kratší, protože ke konci mi to už přišlo, že to je pořád dokola. Žraní, zvracení, žraní a tak dále. Ale vzhledem k tomu, že to je podle skutečnosti, tak chápu.

 


Všechny obrázky obálek jsou z Goodreads.com a po kliknutí na obálku budete přesměrováni na stránku knihy na Goodreads

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *