DIY deník: leden – březen 2018

1. Hra – Ceny potravin
Na výrobu této hry vám stačí nastříhaná čtvrtka a obrázky z reklamních letáků. Na každý papírek jsem nalepila zepředu obrázek a zezadu cenu výrobku bez akce. Obrázky se rozloží na stůl a každý zkusí na papír odhadnout cenu jednotlivých položek. Kdo nejlépe trefí cenu nákupu, vyhrává.

2. Sbírka mincí
Pokaždé, když dostanu krásnou lesklou dvacku, tak je mi líto ji utratit. Také mám doma pár sběratelských mincí ze zoo a z dovolené. Vytvořila jsem si malou výstavku mincí. Tento rámeček mají levně v PEPCU. Dovnitř jsem vložila bílý papír. Mince jsem přilepila zvenku kouskem lepicí gumy, takže v případě nouze je můžu sundat a použít.

3. Rolničkový náramek a náušnice
Tento náramek je na výrobu úplně jednoduchý, stačí objednat z čínského e-shopu balík rolniček v oblíbené barvě a navléknout na gumičku. Já jsem rolničky objednávala z www.aliexpress.com (zadejte do vyhledávání „small Christmas Bells“).

4. Tužkovník a penál ze zažehlovacích korálků
V IKEE jsem koupila obrovskou nádobu zažehlovacích korálků, které k zažehlování moc dobré nejsou (prodávají to pod názvem PYSSLA). Nicméně na sešívání se hodí. Obšila jsem s nimi pevnějším provázkem plechovku od kávy a několik sklenic a zkusila jsem i takový penál na patent (do toho už bych se znova asi nepouštěla, bylo to dost pracné). Návod, jak zažehlovací korálky sešívat najdete na tomto odkazu: https://www.nbeads.com/article-how-to-make-a-beaded-bracelet-make-colorful-bracelets-638.html.

  

  

5. Náramky a provázky z bavlnek
Hromadu bavlnek, které nevyužiji, jsem zpracovala na několik náramků přátelství a hromadu stáčených šňůr. Šňůrky chci využít jako znovupoužitelné „stuhy“ na dárky. Pokud nevíte, jak na stáčenou šňůru, na tomto odkazu najdete moc hezký obrázkový návod http://flutterbypatch.blogspot.cz/2009/09/how-to-make-twisted-cord.html.

Napište mi, co pěkného jste v poslední době ukutili vy.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *